Laskurahoitus tutuksi - työkalu nopeaan kasvuun ja parempaan kassavirtaan

Kassavirran ennakoimattomuus ja asiakkaiden pitkät maksuajat muodostavat usein esteen yrityksen kasvulle ja kehitykselle. Laskurahoituspalvelu tarjoaa ratkaisun näihin haasteisiin, vapauttamalla sidottua pääomaa ja mahdollistamalla joustavamman taloudenhoidon. Laskurahoitus onkin hyvin tehokas työkalu, joka auttaa yrityksiä saavuttamaan taloudelliset tavoitteensa tehokkaammin. Tässä artikkelissa käymme pikaisesti läpi mitä laskurahoitus käytännössä tarkoittaa, miten se toimii ja kuinka se voi auttaa yritystäsi saavuttamaan tavoitteensa nopeammin ja tehokkaammin.

Mitä on laskurahoitus?

Laskurahoitus on rahoitusmuoto, jossa yritykset myyvät tai rahoittavat myyntisaataviaan rahoitusyhtiölle ennen niiden erääntymispäivää. Tällainen menetelmä mahdollistaa yrityksen saatavien nopean muuttamisen käteiseksi, välttäen tyypillisen viiveen, joka liittyy asiakkaiden pitkiin maksuaikoihin. Laskurahoitusta käyttävä yritys saa myymistään tuotteista tai palveluista syntyneet käteisvarat välittömästi käyttöönsä, eikä vasta asiakkaan maksun yhteydessä.

Mikä ero on laskurahoituksella ja factoringilla?

Laskurahoituksesta ja factoringista puhutaan usein samassa yhteydessä ja ne ovatkin molemmat yrityksen rahoitusmuotoja, joissa hyödynnetään yrityksen myyntisaatavia rahoituksen lähteenä. Factoring rahoitus on jatkuvaa laskujen myyntiä, mutta pelkkä laskujen myynti tai laskurahoitus viittaavat useimmiten yksittäisen tai useamman laskun kertamyyntiin. Factoringista tehdään rahoitusyhtiön kanssa joko jatkuva tai määräaikainen sopimus, jolloin kaikki yrityksen laskut siirretään rahoitusyhtiölle. Factoring palveluun kuuluu tyypillisesti myös maksujen seuranta ja laskujen perintä, joten yritys voi myös ulkoistaa halutessaan koko myyntireskontransa factoring-palvelun avulla. 

Miten laskurahoitus toimii?

Laskurahoitusprosessi alkaa, kun yritys myy laskunsa rahoitusyhtiölle. Tavallisesti rahoitusyhtiöt maksavat suurimman osan laskun summasta heti. Loput laskusta maksetaan, kun loppuasiakas suorittaa laskun. Tämä muodostaa laskurahoitusta hyödyntävälle yritykselle välittömän pääsyn käteisvaroihin, jotka olisivat muutoin jääneet kiinni laskujen maksuaikoihin.

BusinessCreditin laskurahoitus on factoring-pohjaista laskurahoitusta ja rahoitusprosessi alkaa siitä, kun yritys pyytää tarjouksen rahoituksesta. Tyypillisesti rahoitusaste liikkuu 30 - 90 % välillä, mutta se räätälöidään aina yrityksesi tarpeiden mukaiseksi. Tarjouspyynnön jälkeen saat selkeän tarjouksen, jonka hyväksyttyäsi rahoitus otetaan asiantuntevan tiimimme avustuksella käyttöön. Sopimuksen teon jälkeen voit tehdä laskut itsellesi tutulla laskutusohjelmalla, eikä palvelumme edellytä muutoksia nykyiseen laskutusohjelmaasi. BusinessCreditin järjestelmä on kehitetty yrittäjän tarpeet huomioiden - helppokäyttöiseksi sekä vaivattomaksi. Tästä johtuen huolehdimme myös maksujen valvonnasta, mahdollisista maksuhuomautuksista sekä tarvittaessa perinnästä. 

Laskurahoituksen kulut

Laskurahoituksen kulut vaihtelevat rahoittajasta ja rahoitettavan laskun määrästä ja ehdoista riippuen. Yleisimmin kustannuksiin vaikuttavat palvelumaksut, korko, mahdolliset lisämaksut sekä aloituskustannukset. Palvelumaksut ovat yleensä kiinteitä, mutta ne voivat olla myös tietyn prosenttiosuuden laskun summasta. Palvelumaksu kattaa laskujen käsittelyn, hallinnoinnin ja mahdollisen perinnän. Rahoittaja saattaa periä koron rahoitetulle summalle siltä ajalta, kun raha on yrityksen käytössä. Korko lasketaan yleensä päivittäin tai kuukausittain ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva. Joissain tapauksissa voi olla mukana lisäkuluja, kuten laskujen perintäkuluja tai sopimuksen uusimismaksuja. Osalla palveluntarjoajilla voi olla käytössään myös järjestelypalkkio, joka maksetaan rahoitussopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

BusinessCredit laskurahoituspalvelussa yrityksellesi valitaan sen tarpeisiin sopiva rahoitusaste, eli myyntisaatavat rahoitetaan aina liiketoimintasi tarpeiden perusteella. Palveluun integroitujen maksuvalvonta- ja perintäpalveluiden avulla BusinessCredit tukee asiakasyrityksiään tarjoamalla kattavat palvelut, jotka vähentävät yrittäjän hallinnollista taakkaa. Palvelu toimii saumattomasti yrityksen nykyisen laskutusohjelman kautta, mikä tekee käyttöönotosta vaivatonta ja tehokasta.

BusinessCredit laskurahoituksen kustannukset räätälöidään aina rahoitustarjouksemme perusteella yritystoimintaasi soveltuvaksi. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yrityskohtainen tarjous yrityksen tarpeiden mukaisesti ja kaikki kulut eritellään tarjouksella selkeästi. Tarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta vielä mihinkään, joten voit pyytää tarjouksen rohkeasti tästä.

Laskurahoituksen hyödyt yritykselle

  • Hyödynnä parempi kassanhallinta ja ennustettavuus: Laskurahoituksen avulla yritykset voivat hallita kassavirtaansa ennakoivemmin, sillä rahoitus vapauttaa pääomaa, joka muutoin sitoutuisi asiakkaiden maksuaikoihin.
  • Mahdollista nopeampi kasvu: Vapautuneen pääoman avulla yritykset voivat investoida esimerkiksi laajentumiseen, varastojen täydennykseen tai henkilöstön palkkaamiseen ilman, että asiakkaiden maksuja joudutaan odottamaan pitkiä aikoja.
  • Keskity olennaiseen: Laskurahoituksen palveluntarjoaja huolehtii usein koko reskontran hallinnasta. Tämä tarkoittaa, että palveluntarjoaja lähettää myös maksuhuomautukset ja hoitaa tarvittaessa laskujen mahdollisen perintään siirron. Näin yrittäjälle jää enemmän aikaa keskittyä olennaiseen – omaan yritystoimintaansa. Tämä vähentää yrityksen hallinnollista taakkaa merkittävästi ja mahdollistaa resurssien kohdentamisen yrityksen ydinalueille, edistäen tehokkuutta ja kasvua.

Vinkkejä laskurahoituksen käyttöönottoon

  1. Arvio yrityksesi tarpeet: Mieti, kuinka paljon ja kuinka usein tarvitset rahoitusta. Laskurahoitus sopii erityisesti yrityksille, jotka kärsivät pitkistä maksuajoista tai joilla on kausiluonteisia vaihteluita liiketoiminnassa.

    2.  Valitse oikea palveluntarjoaja: Vertaile eri rahoitusyhtiöiden tarjoamia ehtoja, kuten laskukohtaisia provisioita, palvelumaksuja ja sopimusehtoja. Valitse kumppani, joka ymmärtää toimialasi erityispiirteet. BusinessCreditin laskurahoituspalvelussa laskujen rahoitus onnistuu vaivattomasti nykyisen laskutusohjelmasi avulla. Laskujen rahoitus integroituu siis kätevästi yrityksesi nykyiseen laskutusprosessiin ja voit muuttaa laskut rahaksi jopa saman päivän aikana.

    3.   Valmistaudu huolellisesti: Varmista, että yrityksesi laskutusprosessi on kunnossa ja että laskut ovat selkeitä ja virheettömiä. Rahoitusyhtiöt rahoittavat aiheellisia ja selkeästi dokumentoituja laskuja.

Laskurahoitus on joustava ratkaisu, joka voi merkittävästi parantaa yrityksen taloudellista joustavuutta ja kasvun mahdollisuuksia. Oikein käytettynä se on tehokas väline kassavirran optimoimiseen ja taloudellisen vakauden saavuttamiseen.

6.8.2024

Helpota yrityksesi arkea laskurahoituksella

BusinessCreditin laskurahoitus tarjoaa joustavan ja vaivattoman ratkaisun yrityksesi kassan kausivaihteluiden tasaamiseen, kassanhallinnan ennustettavuuteen sekä maksuvalmiuden parantamiseen.

Miten laskurahoitus voi tukea kasvustrategiaasi?

Laskurahoitus on tehokas väline, joka voi auttaa yritystäsi nopeuttamaan kasvuaan ja vapauttamaan käyttöpääomaa kriittisiin investointeihin. Tässä blogissa käsittelemme, miten laskurahoitus voi tehostaa markkinointikampanjoitasi ja parantaa neuvotteluasemaasi toimittajien kanssa, samalla keventäen operatiivista taakkaa ja keskittäen resursseja ydinliiketoimintaan.
17.9.2024

Loppuvuoden muistilista yrittäjälle

Loppuvuoden kiireisessä yrittäjän arjessa on tärkeää pitää mielessä useita keskeisiä päivämääriä ja tapahtumia. Tämä blogi tarjoaa suomalaiselle yrittäjälle muistilistan, joka auttaa valmistautumaan vuoden viimeisten kuukausien verotukseen, taloushallintoon, markkinointimahdollisuuksiin ja verkostoitumistilaisuuksiin.
3.9.2024

Laskurahoitus vs. perinteinen yrityslaina - Kumman valitsen yritykselleni?

Laskurahoitus ja yrityslaina ovat suosittuja rahoitusmuotoja, jotka tarjoavat yrityksille erilaisia etuja. Laskurahoitus mahdollistaa nopean käteisvirran parantamisen tuoden joustavuutta ja nopeutta rahoitukseen. Perinteinen yrityslaina puolestaan tarjoaa pitkäaikaista taloudellista vakautta, mikä tukee yrityksen laajempia investointeja ja strategista kasvua. Rahoitusvaihtoehdon valinta riippuukin aina yrityksen tarpeista, taloudellisesta tilanteesta ja tavoitteista.
20.8.2024