Miten laskurahoitus voi tukea kasvustrategiaasi?

Yrityksen kasvun kiihdyttäminen vaatii strategista suunnittelua ja usein myös ulkopuolista rahoitusta. Laskurahoitus on osoittautunut oivaksi työvälineeksi monille yrityksille, jotka haluavat vahvistaa kassavirtaansa, keskittää resursseja ja nopeuttaa yrityksen kasvua ilman perinteisen lainan haasteita ja viiveitä. Laskurahoitus onkin varsin tehokas keino käyttöpääoman vapauttamisessa ja yrityksen kasvustrategian tukemisessa.

Käymme tässä artikkelissa läpi keinoja, joilla voit hyödyntää laskurahoitusta osana yrityksesi kasvustrategiaa. Pureudumme erityisesti siihen, kuinka voit vapauttaa pääomaa kriittisiin investointeihin, kiihdyttää tuotekehitystä ja laajentaa markkinointitoimia, samalla parantaen neuvotteluasemaasi liikekumppaneiden kanssa.

 

Laajentuminen ja uusien markkinoiden valloitus

Kun yritys lähtee laajentumaan uusille markkinoille, kansainvälistymään tai kasvattamaan toimintaansa, käynnistysvaiheen kustannukset voivat olla merkittäviä. Laskurahoitus mahdollistaa saatavien nopean muuttamisen rahaksi ilman pitkiä odotusaikoja. Tämä lisää yrityksen likviditeettiä juuri silloin, kun investoinnit uusiin toimintoihin ovat kriittisessä vaiheessa. Vapautuneita varoja voidaan käyttää esimerkiksi uusien toimipisteiden perustamiseen tai markkina-alueiden tutkimiseen ilman, että tarvitsee odotella asiakkaiden maksusuorituksia.

 

Tuotekehitys ja innovaatiot

Jatkuvasti kehittyvillä markkinoilla tuotekehitys ja innovaatiot ovat elintärkeitä yrityksen kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Laskurahoituksen avulla yritys voi kehittää liiketoimintaansa ilman, että sen täytyy sitouttaa suuria summia myyntisaataviin. Tämä nopeuttaa uusien tuotteiden tuomista markkinoille ja mahdollistaa sen, että yrittäjä voi keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen.

 

Markkinointikampanjat

Tehokas markkinointi ja toimivat kampanjat vaativat investointeja. Olipa kyseessä digitaalinen markkinointi, tapahtumat tai perinteiset mainoskanavat, laskurahoitus tarjoaa joustavuutta rahoittaa näitä toimenpiteitä. Sen sijaan, että odottaisit asiakkaidesi maksavan laskunsa, voit käyttää laskurahoitusta kattamaan markkinointibudjetin tarpeet etukäteen, mahdollistaen nopeamman reagoinnin markkinoiden muutoksiin ja lisäten näkyvyyttäsi juuri sillä kriittisellä hetkellä.

Parannettu neuvotteluasema

Laskurahoituksen avulla parannat yhteistyötä myös tärkeimpien sidosryhmiesi kanssa. Nopea maksukyky on merkittävä etu neuvotteluissa toimittajien ja asiakkaiden kanssa. Kun yritykselläsi on käytössään laskurahoitus, voit maksaa toimittajille ajoissa tai jopa ennakkoon, mikä voi parantaa yrityksesi neuvotteluasemaa ja mahdollistaa käteisalennukset sekä kilpailukykyisemmät maksuehdot omille asiakkaillesi. Tämä ei ainoastaan paranna suhteita toimittajiin, vaan myös vahvistaa mainettasi luotettavana kumppanina.

Operatiivisen taakan kevennys

Yksi laskurahoituksen keskeisistä eduista on resurssien tehokkaampi kohdistaminen ja yrittäjän operatiivisen taakan keventäminen. Kun yritys ulkoistaa laskujensa hallinnan, muistutukset ja mahdollisen perinnän laskurahoituspalvelun kautta, vapautuu merkittävästi aikaa ja energiaa muuhun. Tämä mahdollistaa yrittäjän ja yrityksen keskittymisen ydinliiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Laskurahoituksen hyödyntäminen ei siis ainoastaan nopeuta rahavirtoja, vaan myös siirtää reskontran hallinnan ja siihen liittyvät rutiinit kolmannen osapuolen hoidettavaksi. Tämä tarkoittaa, että yrittäjän ei tarvitse käyttää arvokasta aikaansa laskujen seurantaan. Näiden toimintojen tehokas hoitaminen vaatii usein erikoistunutta osaamista ja resursseja, jotka pienemmillä yrityksillä on parempi suunnata suoraan liiketoiminnan kehittämiseen.

Kun perusprosessit, kuten juuri laskujen hallinta, on automatisoitu ja tehokkaasti hoidettu, voi yritys käyttää vapautuneet resurssinsa täysimittaisesti kasvun kiihdyttämiseen. Ulkoistamisen myötä yritys voi myös skaalautua nopeammin, sillä operatiivisen taakan keventyessä on helpompi ottaa vastaan uusia projekteja ja laajentaa toimintaa.

 

BusinessCredit laskurahoitus

BusinessCreditin laskurahoitus tarjoaa yritykselle joustavan ja vaivattoman ratkaisun yrityksen kassan kausivaihteluiden tasaamiseen, kassanhallinnan ennustettavuuteen sekä maksuvalmiuden parantamiseen. Laskurahoituspalveluun sisältyy eräpäivien valvonta sekä mahdolliset perintätoimet, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen – omaan liiketoimintaasi. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Laskurahoitus on tarkoitettu kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta, ja se sopii yhtä hyvin niin suurille kuin pienillekin toimijoille. Helppokäyttöinen palvelumme mahdollistaa laskurahoituksen käyttöönoton suoraan nykyisen laskutusjärjestelmäsi kautta. Laskujen määrä tai koko ei ole ratkaiseva tekijä, eikä myöskään se, tehdäänkö kauppaa B2B vai B2C periaatteella. Rahoitusasteemme vaihtelee tyypillisesti 30–90 % välillä, mutta se mukautuu joustavasti tarpeidesi mukaan.

Laskurahoitus onkin joustava ja tehokas työkalu yrityksen kasvustrategian tukemiseen. Sen avulla yritykset voivat hallita kassavirtaansa tehokkaammin ja ottaa rohkeampia askeleita kohti tulevaisuuden tavoitteitaan. Kun pohdit laskurahoituksen integroimista osaksi liiketoimintaasi, on tärkeää arvioida sen vaikutukset kokonaisvaltaisesti ja varmistaa, että se tukee pitkän aikavälin kasvutavoitteitasi.

17.9.2024

Helpota yrityksesi arkea laskurahoituksella

BusinessCreditin laskurahoitus tarjoaa joustavan ja vaivattoman ratkaisun yrityksesi kassan kausivaihteluiden tasaamiseen, kassanhallinnan ennustettavuuteen sekä maksuvalmiuden parantamiseen.

Loppuvuoden muistilista yrittäjälle

Loppuvuoden kiireisessä yrittäjän arjessa on tärkeää pitää mielessä useita keskeisiä päivämääriä ja tapahtumia. Tämä blogi tarjoaa suomalaiselle yrittäjälle muistilistan, joka auttaa valmistautumaan vuoden viimeisten kuukausien verotukseen, taloushallintoon, markkinointimahdollisuuksiin ja verkostoitumistilaisuuksiin.
3.9.2024

Laskurahoitus vs. perinteinen yrityslaina - Kumman valitsen yritykselleni?

Laskurahoitus ja yrityslaina ovat suosittuja rahoitusmuotoja, jotka tarjoavat yrityksille erilaisia etuja. Laskurahoitus mahdollistaa nopean käteisvirran parantamisen tuoden joustavuutta ja nopeutta rahoitukseen. Perinteinen yrityslaina puolestaan tarjoaa pitkäaikaista taloudellista vakautta, mikä tukee yrityksen laajempia investointeja ja strategista kasvua. Rahoitusvaihtoehdon valinta riippuukin aina yrityksen tarpeista, taloudellisesta tilanteesta ja tavoitteista.
20.8.2024

Lapsellista ry:n diplomi WS Finance Oy:lle

BusinessCredit yritysrahoituksen tarjoajalla, WS Finance Oy:llä oli ilo tänäkin vuonna osallistua Lapsellista ry:n puuhakampanjaan. Kampanjan puuhatuotelahjoitusten kautta lapsipotilaille sairaaloiden lastenosastoilla ja lapsille lastensuojelun kohteissa Suomessa varmistetaan iloinen joulu.
14.8.2024