Yrityksen perustaminen sisältää paljon päätöksiä ja yritttäjyydestä haaveilevalla on monia kysymyksiä. Lue täältä yrityksen perustamiseen liittyviä artikkeleita.
Kokosimme osakeyhtiön perustamisesta tietopaketin, josta löydät tärkeää tietoa muun muassa perustamiseen liittyvistä kustannuksista, pääomasta sekä perustamisilmoituksen laatimisesta ja käsittelyajoista. Selvitä milloin osakeyhtiö on paras valinta ja miten se yritysmuotona voi tukea liiketoiminnan kasvua.
Yrityksen perustamisesta ja liiketoiminnasta aiheutuu erilaisia kuluja. Yrittäjän on hyvä olla perillä siitä, mitä kuluja yrityksen kuluihin voi laittaa ja mitä voi vähentää verotuksessa. Katso mitkä kulut on liiketoiminnassa huomioitava ja mitä voi laskea yrityksen kuluiksi.
Franchising yrittäjyys on yksi yrittäjyyden muoto. Se soveltuu esimerkiksi aloittavalle yrittävälle, sillä liikeidea on todettu toimivaksi ja ketju tarjoaa tukea moniin yrittäjyyden haasteisiin. Franchising-yrityksiä on eri kokoisia ja ne toimivat usealla toimialalla, joten mahdollisuuksia on monenlaisia. Tässä artikkelissa selvennämme, miten franchising toimii ja kuinka päästä franchising yrittäjäksi.
Yrityksen perustaminen vaatii investointeja ja rahoitus on ensimmäisiä asioita päätettäväksi. Aloittavalle yrittäjälle on tarjolla TE-toimiston myöntämä starttiraha, jonka tarkoitus on edistää uutta yritystoimintaa. Starttiraha on yrittäjälle tarkoitettu tuki, jolla turvataan yrittäjän toimeentulo yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen ajaksi.
Sivutoiminen yrittäjyys on monesti hyvä keino hankkia lisäansioita päätoimeentulon ohella. Sivutoiminenkin yrittäjyys tuo mukanaan tiettyjä velvollisuuksia, jotka on syytä huomioida ennen aloittamista.
Yrityksen ostaminen voi olla vaihtoehto yrittäjyydestä haaveilevalle tai jo yrittäjänä toimivalle henkilölle, joka haluaa laajentaa liiketoimintaa. Katso yrityskaupan monet mahdollisuudet ja vinkit yrityksen ostajalle.
Toiminimeä perustettaessa henkilö aloittaa elinkeinon harjoittamisen ja rekisteröi toimintansa. Toiminimen perustaminen on hyvin helppoa ja se sopii hyvin yhtiömuodoksi sekä sivu- että päätoimiseen yrittäjyyteen. Katso miten perustat sen nopeasti verkossa ja mitä huomioida ennen perustamisilmoituksen lähetystä.
Miten tehdään liiketoimintasuunnitelma? Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yrityksen toiminnan kulmakivi ja yrityksen perustamista suunnittelevalle tärkeä dokumentti, joka kiteyttää yrityksen toiminnan. Katso vinkit ja pohjat vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.
Yritysmuodon valinta tulee eteen luonnollisesti perustamisvaiheessa, mutta joskus voi olla viisasta muuttaa yritysmuoto paremmin liiketoimintaa vastaavaksi. Keskeisimmät erot eri yritysmuodoilla liittyvät vastuisiin, yrittäjän riskiin sekä verotukseen.
Oman yrityksen perustaminen on yhä useammalla mielessä, mutta joskus on vaikea
tietää, mistä lähteä liikkeelle. Onneksi oman unelman vieminen eteenpäin ei vaadi
rakettitedettä, vaan ainoastaan hiukan asioiden selvittelyä.
Monella meistä on käynyt mielessä jonkin yrityksen perustaminen. Idea on saattanut
syntyä pitkällisen pohdinnan tuloksena tai yhtäkkisenä älynväläyksenä. Oli idea
syntynyt miten tahansa, tärkeintä on kuitenkin pohtia, onko liikeideasi pitkällä
tähtäimellä kannattava ja saako sen pohjalta luotua kannattavaa liiketoimintaa.
Oman yrityksen toiminimen valintaan on hyvä varata riittävästi aikaa ja harkintaa. Liiketoimintaa kuvaava nimi tukee yrityksen liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.